Datingsider danmark Egedal
Date: 2017-05-12 05:12

Video: Datingsider danmark Egedal

Du modtager fx en mail med en vedhæftet fil, som er camoufleret som noget, du er vant til at være tryg ved fx en PDF eller et Word-dokument. I virkeligheden aktiverer du en virus, som i værste fald kan låse dine data, hvorefter it-kriminelle kræver løsepenge for at frigive dine data igen. Betal aldrig, hvis uheldet er ude, men sørg for at have en opdateret backup, så du nemt kan genskabe dine data. Husk ikke at koble din backup til en inficeret computer.

Seks gode råd mod netsvindel

I 7569 blev næ sten danskere ofre for identitetstyveri, og tallet er stigende. Problemet er altså helt reelt, så selv om du få r lidt ekstra besvæ r med at huske koder, så er det umagen væ rd at variere dine adgangskoder og skifte dem med jæ vne mellemrum.

It-kriminalitet er et stigende problem, og en aktuel undersøgelse viser, at op mod hver 65. mail i din mailboks kan være et svindelforsøg. Svindlen kan også ramme dig via SMS og telefonopkald, og samtidig finder de it-kriminelle hele tiden på nye metoder, som kan være svære at gennemskue.

Tænk også over, hvilke oplysninger du deler på sociale medier som Facebook eller Instagram. It-kriminelle er gode til at finde indhold på sociale medier, som de kan bruge til at vinde din tillid med via mails eller chat-beskeder.

Selv om It-kriminelle er gode til at kopiere troværdige afsendere som fx Nets, NemID, SKAT, iTunes eller din bank i falske mails, så vil de så godt som aldrig informere dig om telefonnummeret til kundeservice. De håber i stedet, at du svarer på mailen, hvilket du ikke bør gøre.

Din bank eller offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om disse oplysninger, og som hovedregel vil du ikke modtage mails med links fra din bank eller offentlige myndigheder. Derfor bør du udvise størst mulig forsigtighed over for mails, sms’er og telefonopkald, som spørger til personfølsomme oplysninger.

De it-kriminelle også er gode til at udnytte vores tillid til landsdækkende virksomheder som fx Post Danmark, Nets, SKAT ., og de kan udgive sig for at være nogen, som kender dig personligt, . via chat-beskeder på sociale medier og datingsider.

For eksempel kan it-kriminelle ændre navnet på afsenderen, så du tror, du får en mail fra en veninde eller ven. Tjek derfor altid afsenderen ved at holde markøren hen over afsendernavnet. Det afslører måske en afsender, du ikke kender, og som har uærlige hensigter.

Hvis du støder på en opfordring, som gør dig usikker, kan du derfor med fordel finde telefonnummeret andetsteds og ringe op for at få bekræftet, om mailen er en reel henvendelse, som du bør forholde dig til.

Modtager du en mail, som truer med at lukke din bankkonto, din iTunes-konto eller din NemID-adgang, så start med at kigge mailen igennem for stavefejl og underlige webadresser. Det er ofte tegn på, at der står svindlere bag. De kriminelle bliver dog bedre til at sende mails helt uden stavefejl, så hvis du er det mindste i tvivl, så tast webadressen manuelt ind i din browser i stedet for at klikke på noget.

Datingsider danmark Egedal : Pics. More pics: Datingsider danmark Egedal.